Majnovanje u osnovnoj školi

Majnovanje u osnovnoj školi

Kako nezvanično saznaje „Blic„, direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" u Staparu J.M. (50) uhapšena je zbog sumnje da je organizovala nezakonito rudarenje kriptovaluta tako što je u školi u kojoj je zaposlena postavila opremu za majnovanje.

U velikoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, J.M. je uhapšena zajedno sa 34 lica sa teritorije gradova Sombor, Novi Sad i opština Bačka Palanka i Apatin, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

Oni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj bazi podataka, za prevaru, iznudu i ugrožavanje sigurnosti. Još nije poznato da li su svi međusobno sarađivali budući da su neki od uhapšenih osumnjičeni da su putem društvenih mreža varali ljude prodajući im „rezultate nameštenih utakmica“. Ukoliko se posmatraju mesta prebivališta osumnjičenih, osnovana je pretpostavka da su međusobno sarađivali.

Prema nezvaničnim informacijama J.M. je u učionici imala mašine za rudarenje kriptovaluta, a od školskih para zaposlila je i kriptorudara. Pored toga, J.M. je na nekoliko lokacija u gradu imala postavljene rigove za majnovanje te postoji osnovana sumnja u njenu povezanost sa većinom okrivljenih koji su privedeni tokom ove akcije.

Rigovi za majonvanje instalirani u O.Š Branko Radičević

Policija sumnja da ima još oštećenih i iste poziva da podnesu krivične prijave u policijskim stanicama u mestu svog prebivališta ili elektronskim putem na mejl [email protected].

Kako izgleda zloupotreba društvene imovine u svrhu rudarenja kriptovaluta u Republici Srpskoj.

Prethodni članak Binance odbija podatke o klijentima koje je razmena izveštaja dos...
Naredni članak Bitkoin (BTC) - buđenje iz zimskog sna u sred "kripto zime"

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar