Nacionalna Banka Egipta počela sa korišćenjem RippleNet, globalne mreže za plaćanje.

Nacionalna Banka Egipta počela sa korišćenjem RippleNet, globalne mreže za plaćanje.

Prema navodima sajta ripple.com od 18og maja 2021 godine otpočela je saradnja između Nacionalne Banke Egipta i RippleNet, globalne mreže za plaćanje. Izjavu prenosimo u celosti : "Danas smo uzbuđeni što možemo objaviti naše partnerstvo s Nacionalnom bankom Egipta (NBE), najvećom bankom ove severnoafričke države. Kroz Rippleovu globalnu mrežu plaćanja RippleNet, NBE se povezao s platnom institucijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, LuLu International Exchange - delom LuLu Financial Groupe - radi obrade međunarodnih novčanih transfera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Egipat."

Naime, ogroman broj građana Egipta živi i radu i unostranstvu, prvenstveno u bogatim državama bliskog istoka. Egipatska dijaspora najzastupljenija je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i prema zvaničnim podacima, samo u 2020 godini Egiptu su uplaćene 24 milijarde USD na osnovu doznaka na prihode njegove dijaspore.

Problem nastaje prilikom transfera ove velike količine novca. Novčane transakcije su spore, skupe i u dosta slučajeva nepouzdane, te se velika količina novca izgubi prilikom samih transfera. To je ujedno i glavni razlog za otpočinjanje saradnje između spomenuta tri aktera.

"Egipat se nalazi među prvih pet zemalja u svetu po doznakama dobijenim iz dijaspore. S obzirom na veliki značaj ovih prihoda za čitavu egipatsku ekonomiju, Nacionalna Banka Egipta kontinuirano teži razvoju i poboljšanju infrastrukture koja se odnosi na ovu delatnost ”, rekao je Hešam Elsafti, direktor grupe za finansijske institucije i međunarodne financijske usluge u NBE.

Prethodni članak Elon Musk jednim tvitom oborio bitkoin za 12 %!
Naredni članak Šta je Ethereum?

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar