Nakon relokacije kineskih rudara, Rusija razmatra nove tarife za energiju

Nakon relokacije kineskih rudara, Rusija razmatra nove tarife za energiju

Pre nekoliko dana je donesena odluka Kineske vlade da je bilo kakava razmena kriptovaluta zabranjena i ilegalna, gde su svi rudari kriptovaluta odličili da se prebace u Rusiju. To dovodi do porasta energetske potrošnje čak za 160% !

Rusko Ministarstvo energije nakon migracije cele industrije rudara kriptovaluti iz Kine, smatra da je potrebno uvesti posebne tarife za električnu energiju koju oni koriste. Nikolai Šulginov, ruski ministar energetike, saopštio je da sada treba napraviti razliku izmedju onih koji koriste energiju za rudarenje kriptovaluti i onih koji je koriste u opšte svrhe.

“Ne možemo dozvoliti rudarima da iskoriste situaciju na račun niskih tarifa za električnu energiju u stanovima.. Da bismo održali pouzdanost i kvalitet napajanja, smatramo da je potrebno rudarima zabraniti da troše električnu energiju po stambenim tarifama. ” -Nikolai Šulginov

Najviše je to osetio ruski region Irkutsk, koji se nalazi 1.700km od Kine. Jedan od najvećih regiona u Sibiru, je upravo region Irkutsk, koji je bogat energetskim resursima, sa nekoliko velikih hidroelektrana koje su rasprostranjene u nekoliko gradova. Takodje, taj region je domovina jednog od rudarskih centara kriptovaluta kompanije BitRiver, najvećeg državnog provajdera usluga rudarenje kriptovaluta.

Igor Runets, osnivač BitRiver, je dao izjavu da se zapravo slaže sa uvodjenjem novih tarifa za korišćenje energije za rudarenje kriptovaluti, da će to pomoći rudarima da udju u pravno polje, tako da država može učiniti prvi korak ka regulisanju date industrije, što će na kraju dovesti do transparentnosti iste.

Runets takodje govori da njegova kompanija,BitRiver plaća električnu energiju za svoje data centre po tarifama poslovnih korisnika, plaćajući “2.5 do 3 puta više od pojedinca. ”

Jedna od najboljih lokacija za rudarenje Bitcoin-a (BTC) je Rusija, zahvaljujući migraciji kineskih rudara. Rudari Bitcoin-a u Rusiji čine 11% ukupne globalne distribucije BTC rudarstva, nadmašujući samo Kazakstan i Sjedinjene Države.

Prethodni članak Republika Hrvatska nema Zakon o kriptovalutama.
Naredni članak Bitkoin jači nego ikad! Dostigao najveću vrednost u poslednjih po...

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar