Šta je Lufi token(Luffy) i kako utiče na manga i anime industriju

Šta je Lufi token(Luffy) i kako utiče na manga i anime industriju

U današnje vreme anime svet važi za jedan od većih industrija, koja na godišnjem nivou zaradi milijarde dolara, dok umetnici koji su zaduženi za grafiku imaju poteškoća da nadju posao i ostvare dovoljan profit.

Medju njima se najviše nalaze freelancer-i ili tek početnici koji moraju da kreiraju pojedinačne crteže za vrhunske reditelje sa visokim zahtevima i odredjenom vizijom. Zarade za takvu kreaciju vrednuje se 2 dolara, gde svaki od njih traži odredjene specifikacije i detalje koji zahtevaju dosta vremena. Ako njihov rad stekne odgovarajuću popularnost, većina, ako ne i ceo profit odlazi rediteljima, a ne umetniku koji ga je kreirao. Jedan od glavnih razloga zbog koga ljudi koji se bave grafikom gube želju za radom u datoj industriji i odustaju od svojih snova.

Rešenje za ovaj problem, je nakon nekoliko godina diskusije, pronadjeno u današnjim blokčejn tehnologijama i nezamenljivim tokenima (NFT). Zajedno, oni dovode do nastanka Lufija(Luffy), sa ciljem da se izgradi NFT tržište, kako bi umetnici u svetu mange i animea mogu da prodajom kreacija zarade zaslužen profit. Uz NFT, kupci mogu lako proveriti validnost i zivor digitalne umetnosti. Što omućava odredjene sigurnosti kod kupovine i prodaje.

Lufi (Luffy) je token vodjen zajednicom, koja ga pokreće na Eterijum (ETH) mreži. On postoji kao deo većeg meta univerzuma koji sadrži NFT tržište i platformu decentralizovane razmene (DEX) i nekoliko interaktivnih igara.

“Lufi INU je NFT protokol koji ima za cilj da poremeti industriju mange i animea. Kroz gejmifikaciju popularnih japanskih igara, Lufi pomaže umetnicima da unovče svoja umetnička dela putem kolekcionarskih NFT-ova na blokčejnu.” - jedan od članova tima.

Jedna od važnijih karakteristika, jeste da će vlasnici imati potpunu kontrolu nad datim tokenima. Tim koji je kreirao Lufi, započeo je svoja NFT izdanja sa 10.000 digitalnih sredstava koja su stavljena na raspolaganje u Oktobru 2021.godine. Sav profit je otišao na marketing i razvoj platforme.

Danas se na platformi nalazi preko 10.000 vlasnika, pored rastuće zajednice i mnoštva istaknutih društvenih grupa. Cilj tima jeste da postanu ozbiljan token sa korisnošću u stvarnom svetu. Prvenstveno je uključeno NFT tržište, ali planovi za neku budućnost uključuju NFT farme i mesečne isplate u zavisnosti od nivoa vlasnika.

Više možete pratiti i pročitati na njigovom Twitter nalogu : @LuffyInuToken

Prethodni članak Kripto pojmovnik II
Naredni članak Bitkoin od jutros u strmoglavom padu!

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar