Bitkoin stabilan na margini 42,000 USD.

Bitkoin stabilan na margini 42,000 USD.

Turbulencije na tržištu kripto valuta se nastavljaju i danas. Svedoci smo drastičnih uspona i padova svih kripto valuta u poslednjih nedelju dana. Ipak, čitavo tržište ostaje stabilno i konzistentno po pitanjima održavanja nominalnih vrednosti i učešća investitora. Uprkos nedavnim padovima, gotovo je sigurno da ova grana globalne ekonomije predstavlja najprimamljiviju oblast za investiranje.

Tako se od jutros i bitkoin stabilizovao na sigurnosnoj granici od 42,000 USD a predikcija je da će se već danas vratiti na vrednost od 45,000 USD. Granica od 42,000 USD je posebno važna za bitkoin, jer ona predstavlja najnižu sigurnosnu nominalnu vrednost. Jednostavnije rečeno, ukoliko bikoin padne ispod ove granice, veliki investitori će u strahu od daljeg pada vrednosti i deficita ulaganja, masovno početi da prodaju bikoine koje poseduju i time drastično oboriti vrednost ove kripto valute.

Prema navodima ekonomskih stručnjaka, Elon Mask može uticati na vrednost bitkoina samo u određenoj meri (od oko +/-15%). Ukušna tržišna vrednost ostaće stabilna uprkos njegovom uticaju.

Ostaje nam da pomno pratimo rezvoj dešavanja na uzbudljivoj berzi kripto valuta.

Prethodni članak
Naredni članak Zasto se Dogecoin razvija u sadasnjosti?

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar