Korišćenje blokčejn tehnologije za sertifikate o Covid-19 testovima, Meksiko

Korišćenje blokčejn tehnologije za sertifikate o Covid-19 testovima, Meksiko

Kompanija za medicinske usluge MDS Meksiko, najavila je da usvajanje blokčejn tehnologije ide u korist pacijenata, radi zaštite rezultata i ličnih podataka, gde se dobija beneficija u proveri validnosti datih testova na Covid-19.

“Da bismo izbegli falsifikovanje negativnih rezultata, počeli smo da sertifikujemo testove za detekciju SARS-CoV-2 koristeći blokčejn tehnologiju i kriptografske potpise, koji štiti informacije u jedinstvenom i ne promenljivom QR kodu koji se može proveriti širom sveta.”

Medicinska kompanija u Meksiku, pokrenula je brzu uslugu testiranja na Covid-19 koja za to koristi blokčejn tehnologiju za proveru datih rezultata. To omogućava pacijentima pristup istim, koji se ažuriraju u realnom vremenu. Oni te podatke mogu dobiti preko QR koda, koji se može skenirati radi provere rezultata i pristupa istoriji vakcinacije pacijenta na Meksičkom blokčejnu.

Kako se tehnologije sve više razvijaju, tako svi teže da je uvedu u sve oblasti poslovanja. MDS nije prvi entitet koji prihvata blokčejn tehnologiju za digitalizaciju rezultata testa na Covid-19. Meksička Nacionalna privredna komora, najavljuje da sledeći pomak ka budućnosti ide prema digitalizaciji pasoša za vakcinaciju uz partnerstvo sa privatnom firmom Xertify koristeći njenu blokčejn tehnologiju.

Pored Meksika, Australija je još, za sada, jedna zemlja u kojoj su predstvanici blokčejn tehnologije tražili da se uvede registar vakcina zasnovan na datom blokčejnu, kako bi se zaustavilo širenje falsifikovanih pasoša vakcine protiv Covid-19 na mreži.

Prethodni članak Bitkoin jači nego ikad! Dostigao najveću vrednost u poslednjih po...
Naredni članak Bitkoin i Itirijum glavni u Japanu i Singaporu, dok Australijanci...

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar