Edward Snowden izjavio da je vrednost Bitcoina porasla za deset puta od kada je twittovao o kupovini ove kriptovalute.

Edward Snowden izjavio da je vrednost Bitcoina porasla za deset puta od kada je twittovao o kupovini ove kriptovalute.

"Ponekad se setim ovoga (svog prvog tweeta o kupovini Bitcoina) i pitam se koliko je ljudi tada kupilo Bitcoin", napisao je Snowden prošle nedelje. "To je 10 puta više uprkos koordiniranoj globalnoj kampanji svetskih vlada usmerenoj ka podrivanju razumijevanja javnosti za kriptovalute. Kina ga je čak i zabranila, ali je time samo ojačalo Bitcoin. ”

Edward Snowden tweet

Da pojasnimo, od kada je Edward Snowden tweetovao o kupovini Bitcoin kriptovalute, 13 marta 2020, njegova vrednost je porasla sa oko 5,000 USD na 50,000 USD. Ipak, ovu izjavu potrebno je uzeti sa velikom rezervom, jer Snowdenovi tweetovi nisu jedini faktor koji utiče na cenu ove kriptovalute.

Na poslednji porast cene Bitcoin, značajno je uticala odluka vlade El Salvadora da uvede ovu kriptovalutu kao svoju zvanično, državno sredstvo plaćanja. Pogađate da je Snowden i ovaj događaj ispration tweetom, rekavši : "Sada je porastao pritisak na konkurentske nacije da i one steknu Bitcoin ... Oni koji zakasne, mogu zažaliti jer su oklevali."

Slične špekulacije o uticaju pojedinca na fluktuaciju vrednosti kriptovaluta javljaju se svaki put kada Elon Musk tweetuje o njima. U njegovom slučaju uticaj na vrednosti kriptovaluta je negativan, o čemu smo pisali u posebnom članku. Bilo kako bilo, svi ljubitelji kriptovaluta trebalo bi da pomno prate izjave Edwarda Snowdena i Elona Muska.

Prethodni članak JPMorgan: Institucionalni investitori ponovo ulažu u Bitcoin.
Naredni članak Predstavljamo : $StopElon kriptovaluta.

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar