Oprema potrebana za Ethereum Mining

Oprema potrebana za Ethereum Mining

Šta je potrebno za Ethereum mining? U suštini, vaš PC računar je korišćen kao alat za rešavanje kompleksnih kriptografskih slagalica i matematičkih jednačina na Ethereum mreži. Po uspešnom zavrsetki ovih zadataka, možete “otključati” transakcione blokove I dobiti vašu nagradu u obliku Ethereum-a.

Da bi ovo postigli, ključna komponenta opreme za svako Ethereum kopanje je vaš PC GPU (grafički processor) ili kartica. Ono što koristite za igranje igrica. Zašto ne CPU onda? Jednostavno, kao i na početnom nivou grafičke kartice imaju mnogo veću sposobnost kopanja neko snažni procesori.

Kada nabavite vaš digitalni novčanik i unapredite GPU, pre nego što počnete morate instalirati Ethereum softver za kopanje i klijent program koji ćete koristiti za povezivanje na Ethereum mrežu i komunikaciju sa njom. Nakon instalacije klijenta pored datog softvera(kaon a primer Ethminer), možete da počnete sa pravljenjem bogatstva.

Kada se sve uzme u obzir, investiranje u odličnu opremu i trošak struje koji je potreba za ceo process, ETH kopanje, jeste isplativo dokle god su ti troškovi veći od svega potrebnog za mining . Ovo se postiže ako se pridružite mining zajednici. Ukratko, to je grupa kopača sa kojima se udržujete za kopanje Ethereum-a. Sve zaradjeno se deli, ali kombinujući vašu opremu, zaradjivanje će takodje biti olakšano. Kada birate zajednicu, obratite pažnju na njenu veličinu, troškove i minimalne isplate.

Još jedna opcija je da radite sami, ali u tom slučaju vaši resursi i oprema će se takmičiti sa opremom koja pripada kompanijama ili drugim ljudima. Zbog toga moraćete da imate odličan hardver (najmanje 100 GPUs) i da placate velike troškove za račune.

Na kraju, postoji opcija da se priključite za cloud kopanje takodje. Ova opcija vam omogućava da placate druge ljude da kopaju ETH za vas sa njihovom opremom, gde ih vi placate za njihovo vreme i uzmete ono što zarade. U ovom slučaju, placate u napred, što može imati uticaja na konačnu vrednost Ethereum-a, ako mu cena opadne. Ali, ne morate da razmišljate o opremi, troškovima održavanja i mogućim kvarovima te opreme.

Prethodni članak Šta je ether?
Naredni članak Kako kupiti Ethereum sa Kešom?

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar