Kako kupiti Ethereum sa Kešom?

Kako kupiti Ethereum sa Kešom?

Ako želite da kupite Ethereum sa kešom, ceo proces je veoma jednostavan i uštedećete i vreme i pare, pored toga ne morate voditi računa o zakonima i regulativama.

Najjednostavniji način da se kupi Ethereum

Kupovina Ether-a sa digitalnim kešom je najlakši metod, samo treba da nadjete neku platformu koja podržava kupovinu sa valutom vase zemlje.

Kada se jednom registrujete nalog i povežete jednom sa bankom i sa vašim digitalnim novačanikom, to je to. Ali, za sve to će vam biti naplaćena provizija za servis i usluge koje su vam date, i možda budete morali da idete kroz KYC/AML (know your costumer/anti money laundering) proveru, pre nego što kupite nešto.

Ako želite da izbegnete registracioni proces, možete kupiti Ethereum sa trenutnom razmenom preko Changelly ili ShapeShift.

Decentralizovana razmena (DEX)

Za razliku od centralizovanih usluga, decentralizovane su sporije i komplikovanije, ali zato daju odredjenu privatnost i anonimnost koju centralizovana razmena ne može da pruži. Neke od decentrazilovanih razmena koje nude fiat-to-crypto (tj. keš za kripto) usluge su:

  • Waves DEX
  • Bisq

Kako kupiti Ethereum sa kešom?

Najbolji način za kupovinu ETH sa kešom je sa peer-to-peer (P2P) razmenom. Ove platforme funkcionišu kao virtuelna pijaca ili market za Ethereum vlasnike (kao eBay, samo još manje formalno).

LocalEthereum je jedan od najpoznatijih učesnika ovde. Poprilično je razradjena i relativno bezbedna platforma gde možete trošiti vaš novac. Iako, kako se vi ophodite sa osobom koja želi da vam proda Ethereum i odlučite da li možete da joj verujete ili ne, je u potpunosti na vama. Zato prvo proverite njen profil, istoriju i komentare ostavljene od drugih korisnika te platforme.

P2P razmene kao LocalEthereum, uglavom imaju uslugu za privatno razmenjivanje poruka, gde mozete ugovoriti sastanak sa datim prodavcem. Najbolje je da to bude organizovano negde na javnom mestu.

Kupovina ETH koristeći Ethereum bankomate

Kao još jednu od opcija, možete koristiti vase lokalne bankomate za kupovinu Ethereum-a, a to možete naći na datom sajtu- CoinATMradar.com (odaberete neki od kripto valuta koji želite i unesete vašu adresu, pretraživac ce izbaciti lokacije gde je to moguce).

Koraci za kupovinu Ethereum preko bankomata:

  1. Nabacite Ethereum novčanik. Bilo koji ETH novčanik može, bilo da je Metamask, Blockchain.info, Jaxx, BRD ili MyEtherWallet. Za veću sigurnost koristite - be it Trezor or Ledger.
  2. NAdjite najbliži bankomat.
  3. Napravite porudzbinu. Izaberite Ethereum kao kripto valutu koju želite. Neki od bankomata mogu vam tražiti vaš ID ili broj telefona kao verifikaciju za veće transakcije.
  4. Skenirajte QR kod i završite. Pristupite vašem ETH novčaniku i nadjite vaš javni ključ. Skenirajte ga koristeći kameru na bankomatu, ubacite novac u mašinu I pratite dalje instrukcije.
  5. Ether će se pojaviti u vašem novčaniku. To je to! Kada je transakcija potvrdjena, ETH će biti na vasem novcaniku.
Prethodni članak Oprema potrebana za Ethereum Mining
Naredni članak Šta je “pametan ugovor”?

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar