Tržište Kriptovaluta ove nedelje.

Tržište Kriptovaluta ove nedelje.

Tržište Kriptovaluta ove nedelje:

Kriptovalute su u početku bile u minusu na početku nedelje, uprkos tome što je nekoliko kripto firmi obezbedilo unosne Super Bovl reklamne slotove. Preko 100 miliona gledalaca je gledalo reklame za „kripto čašu“, ali su cene bitkoina počele niže u ponedeljak.

Bitcoin BTC/USD je niži petu uzastopnu sesiju na početku nedelje, pošto su tržišta odustala od svih prošlonedeljnih dobitaka.

BTC/USD je pao na najniži nivo od 41.681,96 dolara u ponedeljak, nakon maksimuma od 42.693,05 dolara tokom nedeljne sesije.

Nedavni pad cena gurnuo je BTC bliže podršci od 40.800 dolara, nivou koji nije dostigao od 5. februara.

Potez od ponedeljka dolazi pošto je snaga cena nastavila da opada, a 14-dnevni RSI pada ispod nedavnih višemesečnih maksimuma.

U trenutku pisanja, indeks relativne snage prati na 55, nivo koji izgleda kao kratkoročni donji nivo, ali ako se pomeri iznad otpora od 56,43, bikovi bi mogli ponovo da uđu.

Gledajući pokretne proseke za 10 i 25 dana, počinjemo da vidimo konsolidaciju u momentumu, pošto ove linije trenda počinju da se kreću bočno.

Iako se čini verovatnim da će pod biti pogođen, dugoročni trgovci će verovatno razmotriti kupovinu ovog pada.

Ethereum :

Ethereum je takođe bio niži na početku nedelje, pošto su medvedi nastavili da kruže drugom po veličini kriptovalutom na svetu.

Međutim, kako je sesija odmicala, cene su polako počele da dobijaju neki bikovski zamah, nakon otvaranja u SAD.

U trenutku pisanja, ETH je bio neznatno veći, jer su cene ponovo želele da se trguju iznad nivoa od 3.000 dolara.

ETH/USD je dostigao najniži nivo u toku dana od 2.840,26 dolara tokom današnje sesije, ali se ubrzo nakon toga popeo na najviši nivo od 2.957,96 dolara, što je 0,24% više od maksimuma u nedelju.

Ovo dolazi pošto je 14-dnevni indeks relativne snage bio neznatno viši i približio se svom ključnom nivou otpora od 51.

Slično BTC-u, pokretni proseci na ETH/USD-u su počeli da se bočno kreću, međutim, mnogi su i dalje optimisti u pogledu budućeg rasta, ako još jednom probijemo otpor od 3.022 dolara.

Prethodni članak Bitkoin od jutros u strmoglavom padu!
Naredni članak Predvidjanja za 2023-2024 godinu. BTC Prediction for 2023-2024 ye...

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar