Bitkoin od jutros u strmoglavom padu!

Bitkoin od jutros u strmoglavom padu!

Bitkoin i eter, dve najveće svetske kriptovalute, od jutros se nalaze u strmoglavom padu. Prema podacima jedne od najpoznatijih domaćih kripto menjačnica, ECD, bitkoin je od jutros u padu od -6,22 odsto, dok je eter takođe u minusu od 7,89 odsto. Najveći gubitak je ipak pretrpeo lajtkoin i on iznosi -11 56 odsto.

Bitkoin, koji je prošle nedelje zabeležio istorijski rekord, premašivši granicu od 69.000 dolara, rano jutros pao je na "mizernih" 58.600 dolara, što je ujedno i najniži nivo za ovu kriptovalutu u Novembru! Bitkoinov večiti rival, eter, takođe se spustio na svoj novembarski minimum, i njegova cena je u jednom trenutku iznosila čak 4.109,03 dolara, što je pad od -9,7 odsto u odnosu na jučerašnju vrednost.

Ova dešavanja na berzi kriptovaluta nisu nikakvo iznenađenje, jer zaista nije bilo očekivano da se nastavi vrtoglavi rast vrednosti kriptovaluta započet pre nekoliko nedelja.

Pojedini stručnjaci navode da je za današnji drastični pad vrednosti na tržištu kriptovaluta odgovoran finansijski direktor Tvitera, Ned Sigal, koji je u sinoćnoj izjavi za The Wall Street Journal naveo da "investiranje u kriptovalute trenutno nema mnogo smisla". Celu izjavu možete pročitati na ovom linku.

Prethodni članak Šta je Lufi token(Luffy) i kako utiče na manga i anime industriju
Naredni članak Tržište Kriptovaluta ove nedelje.

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar