Indeks CryptoQuant PnL potvrđuje ranu prodaju tržišta

Indeks CryptoQuant PnL potvrđuje ranu prodaju tržišta

CryptoQuantov indeks dobiti i gubitka (PnL) potvrđuje ono što su mnogi špekulisali – usred smo novog tržišta bikova.

Indeks, koji prati kretanja maloprodajnih investitora, nedavno je dao definitivan signal za kupovinu bitkoina (BTC). To se dešava kada se indeks (tamno ljubičasta linija) podigne iznad svog 365-dnevnog pokretnog proseka (svetloljubičasta linija), što je i učinio 8. maja.

cryptoquantum.com

PnL indeks otkriva i da maloprodajni investitori vode ovaj skok cena umesto institucionalnih investitora. Prema indeksu, povećan je broj maloprodajnih investitora koji kupuju bitkoin (BTC) još početkom maja, dok su institucionalni investitori ostali relativno neaktivni.

S obzirom na to da smo još uvek u ranim fazama ove trke, izvršni direktor CryptoQuant-a Ki Young Ju veruje da bi tržište moglo biti spremno za ponovni masovni rast. On je nedavno kratko prokomentarisao: „PnL indeks pokazuje da maloprodajni investitori pokreću trenutni skok cena. Ako se ovaj trend nastavi, mogli bismo videti mnogo veći skup.”

Važno je napomenuti da bitkoin (BTC) kitovi (vlasnici više od 1,000 BTC) još nisu prebacili velike količine novčića na berzu. Ovo bi moglo obezbediti dodatno gorivo za tržište u kratkom roku, jer je malo verovatno da će ovi veliki vlasnici vršiti pritisak na cene.

Međutim, kada pogledamo ponašanje pri potrošnji dugoročnih vlasnika, došlo je do povećanja broja kovanica starih od 12 do 18 meseci koji ulaze u razmenu (3,390 BTC 18. januara). Rudari su takođe poslali znatnu količinu bitkoina (BTC) u razmenu (5,592 BTC 19. januara). Ove činjenice ukazuju na to da trenutni skok cena pokreću maloprodajni investitori, a ne kitovi ili institucionalni novac.

Kako cene imovine rastu, mudri investitori bi trebali razmisliti o tome da ostvare deo svog profita. Na taj način mogu osigurati deo dobiti dok uživaju u delu sve veće vrednosti. Stoga je mudro skinuti novac sa stola kako troškovi rastu kako bi se maksimizovali potencijalni povrati i zaštitili od tržišnih korekcija.

CryptoQuantov PnL indeks dodatno dokazuje da se nalazimo na bikovom tržištu, a maloprodajni investitori ga vode. S obzirom da kitovi i institucionalni investitori još ne ulaze u tu sliku, ovo bi mogao biti samo početak masovnog rasta.

Odricanje od odgovornosti: Informacije date u ovom članku ne treba shvatiti kao finansijski savet! Investitorima se savetuje da istraže pre bilo kakvog ulaganja. Kripto tržišta su vrlo nestabilna i investitori bi trebali razumeti rizike povezane s ulaganjem na ova tržišta.

Prethodni članak Predstavljamo: Pet najboljih kripto aplikacija
Naredni članak Genesis podneo zahtev za bankrot

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar