Predstavljamo: Pet najboljih kripto aplikacija

Predstavljamo: Pet najboljih kripto aplikacija

Šta je kripto aplikacija?

Kripto aplikacija je aplikacija za vaš pametni telefon koja omogućava pohranjivanje i upravljanje kriptovalutama. Korisnicima pruža iste karakteristike kao i novčanik baziran na webu ili desktopu, ali na praktičniji i lakši način. Od izuzetne važnosti je napomenuti da pre preuzimanja bilo koje kripto aplikacije neophodno proveriti njene sigurnosne kredencijale. Preuzimanje sa renomiranih izvora se podrazumeva.

1. Binance binance

Na osnovu obima trgovine, Binance je jedna od najvećih berzi kriptovaluta na tržištu. Uslovi Binance i dalje su podložni zakonu Hong Konga jer se berza nekada nalazila tamo. Korporativna struktura ove berze još uvek nije u potpunosti poznata kao ni gde se tačno nalaze Binanceova predstavništva i kancelarije.

Zanimljivo je da Binance još uvek nije dostupan u SAD. Ipak, korisnici sa prebivalištem u ovoj zemlji mogu koristiti Binanceovu partnersku stranicu, Binance.US. Iako koristi licenciranu Binance tehnologiju uparivanja motora i novčanika, njegov izbor proizvoda i broj trgovačkih parova su ograničeni u odnosu na originalni Binance.

Sam biznis zapošljava oko 2,800 ljudi, a opslužuje oko 15 miliona klijenata. Njegov kvartalni obim trgovine od 180 milijardi dolara stavlja ga u rang sa Coinbase-om. U nekim trgovačkim danima, Binance beleži veći promet od Coinbasea.

Binance naplaćuje naknadu za trgovanje od 0.1% za svaku transakciju kupovine i prodaje, bez obzira na valutni par.

Prednosti:

 • Niske naknade na netrenutnu i trenutnu kupovinu.
 • Izuzetno veliki izbor novčića.
 • Veliki broj dodatnih usluga.

Mane:

 • Poteškoće u verifikaciji računa.
 • Nedostuponst u velikom borju zemalja.
 • Netransparentna korporativna struktura.

2. Coinbase

coinbase

Coinbase je broker za digitalne valute i novčanik osnovan 2012 godine. Kao je jedna od najpopularnijih berzi za kupovinu, trgovanje i skladištenje kriptovaluta, Coinbase ima bazu od 20 miliona korisnika i više od 90 milijardi dolara imovine pod nadzorom.

U SAD, Coinbase podržava 19 digitalnih valuta: bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), USD Coin, Basic Attention Token (BAT ), DAI, Augurov token reputacije (REPv2), 0x, Rippleov XRP, Stellar Lumens XLM, Chainlink LINK, Cosmos ATOM, Orchid OXT, Tezos XTZ, Filecoin FIL i Uniswapov UNI.

Coinbase naplaćuje naknadu od 1.49% za američke transakcije sa bankovnog računa ili Coinbase USD novčanika. Transakcije debitnom karticom koštaju 3.99%, dok kupovina kreditnom karticom dolazi sa ogromnih 4.99% naknade.

Prednosti:

 • Visoka likvidnost i limiti kupovine.
 • Jednostavan način za novajlije da kupe bitcoine.
 • Trenutna kupovina dostupna kreditnim ili debitnim karticama.

Mane:

 • Različite naknade su povezane sa trgovanjem, povlačenjem i deponovanjem sredstava.
 • Manje dostupnih kovanica od nekih drugih mjenjačnica.

3. Gemini

gemini

Gemini je berza kriptovaluta sa sedištem u SAD, osnovana od strane braće Winklevoss 2015. Obzirom da se radi o blizancima, otuda i naziv Gemini, blizanci. Cameron Winklevoss iTzler Winklevoss poznati su i po svom učešću u osnivanju Facebooka i tužbi protiv MArka Zuckerberga. Gemini ima predstavništva u New Yorku, Los Angelesu, Chicagu, Hong Kongu, Londonu i Singapuru. Firma je registrovana kao trust kod Odeljenja za finansijske usluge države Njujork (NYSDFS).

Gemini je dostupan korisnicima iz celog sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države. Gemini takođe podržava 20 kriptovaluta, uključujući BTC, ETH, LTC, BCH, LINK, XLM, OXT Orchid i ALGO Algorand.

Gemini naplaćuje trgovinsku naknadu od 0.35% za sve transakcije. Cijene mogu biti snižene za trgovine vrijedne više od 500,000 USD.

Prednosti:

 • Jednostavno i lako za korištenje preko web stranice.
 • Veoma sigurna platforma.
 • Raznolikost kovanica za trgovanje na berzi.

Mane:

 • Visoke naknade za male obrte.
 • Dostupno je samo 20 novčića.

4. Kraken

kraken

Zbog relativno jednostavnog interfejsa, Kraken je odličan za početnike u trgovini kriptovalutama. U poređenju sa većinom drugih berzi, omogućava vam da trgujete sa većim spektrom kriptovaluta. Međutim, Kraken je ozloglašen po svojoj lošoj usluzi i prilično visokim naknadama.

Kraken je dostupan u SAD, Kanadi, Japanu i brojnim drugim zemljama i podržava mnoge kriptovalute kao što su BTC, ETH, LTC, BCH i XRP. Krakenu možete pristupiti preko njihovog web portala ili mobilnih aplikacija za iOS i Android. Dobar user experience, vrhunska sigurnost i dokaz rezervi čine ga dobrim izborom za ljude koji su novi u trgovanju kriptovalutama.

Kraken naplaćuje naknadu za trgovinu od 0.26% za transakcije sa primaocima i 0.16% za trgovine sa proizvođačima, ali se one smanjuju na 0.10% i 0.08%, respektivno ako trgujete više od 50 miliona dolara u periodu od 30 dana.

Prednosti:

 • Podržava 160+ kripto imovine.
 • Odličan user experience.
 • Napredne funkcije kao što su trgovanje fjučersima i nalozi za zaustavljanje gubitka.

Mane:

 • Visoke naknade za trgovanje (do 0.26%).
 • Visoke naknade za isplatu (do $35).
 • Loša korisnička podrška.

5. BlockFi

blockfi

BlockFi je platforma za pozajmljivanje digitalne imovine pokrenuta 2018. godine. Sedište joj je u New Jerseyu i deluje globalno, uključujući Evropu, Aziju i Severnu Ameriku. Osim kriptovaluta, platforma nudi širok spektar usluga, uključujući kreditnu karticu kriptovaluta i kredite osigurane kriptovalutama. Nažalost, BlockFi više ne nudi kamatonosne kripto račune.

BlockFi interfejs je jednostavan, čineći transakcije prilično jednostavnim. Možete podesiti ponavljanje trgovanja na dnevnoj, sedmičnoj ili mesečnoj bazi ako želite automatizovati svoje ulaganje. Ovo je korisno ako planirate ulagati u kriptovalute koristeći prosek cene u dolarima, što je solidna strategija za kontrolu rizika.

BlockFi naplaćuje naknadu za trgovanje između 0.5% i 1%, u zavisnosti od iznosa kojim trgujete.

Prednosti:

 • Širok spektar usluga, uključujući kripto kreditne kartice i zajmove.
 • Jednostavan user experience.
 • Bez naknada za trgovinu kriptovalutama većim od 20,000 dolara.

Mane:

 • Ne nudi kamatonosne kripto račune.
 • Relativno visoke naknade za trgovanje.

Zaključak

Pre nego što odlučite uložiti ili pohraniti sredstva u kriptovalute, važno je razmotriti sve kripto aplikacije. Osim kripto aplikacija pomenutih u ovom članku, postoji niz drugih o kojima ćemo se baviti u budućnosti. Sve kripto aplikacije nude niz funkcija u rasponu od podrške za više blokova i dApp pretraživača do sigurnih rešenja novčanika i atomske zamene. Važno je pažljivo istražiti svaku aplikaciju pre donošenja bilo kakve odluke o ulaganju. Kao i kod svake investicije, važno je razumeti rizike i ulagati samo sredstva koja možete priuštiti da izgubite. Najvažnije od svega je znati da nema lake zarade i da u kripto svetu postoji veliki broj prevara.

Prethodni članak Uhapšen Anatolij Legkodimov osnivač i suvlasnik kripto menjačnice...
Naredni članak Indeks CryptoQuant PnL potvrđuje ranu prodaju tržišta

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar