Bitkoin juče pao na 8,200 USD!

Bitkoin juče pao na 8,200 USD!

Juče, u četvrtak 21.10.2021 godine u 13:34 po lokalnom vremenu, cena bitkoina pala je za neverovatnih 87%, na vrednost od 8,200 USD! Međutim, ovaj pad trajao je samo nekoliko sekundi, samo na Binance američkoj berzi i bio je posledica greške u sistemu a ne stvarnog pada vrednosti najpopularnije kriptovalute na svetu. Šta se zapravo desilo?

Prema vebstranici Binance.us, do pada je došlo u 7:34 po Njujorškom vremenu, (13:34 po lokalnom vremenu) a trenutni bilans bitkoin kriptovalute na menjačnici bio je 592,8 bitkoina, odnosno oko 40 miliona USD. "Jedan od naših institucionalnih trgovaca obavestio nas je da ima grešku u svom algoritmu trgovanja, što je izgleda uzrokovalo rasprodaju. Nastavljamo da istražujemo ​​događaj, ali dotični trgovac navodi da je već ispravio svoju grešku i čini se da je problem time rešen."

Greške poput ove događaju se kada krupni trgovci kriptovaluta zabrljaju sa detaljima svojih nameravanih transakcija, unoseći pogrešnu cenu ili veličinu naloga. Pogrešno uneta vrednost, koja je enormno velika, potom preplavljuje knjigu narudžbi berze, što dovodi do brzog i masovnog pada vrednosti kriptovalute. Ovaj fenomen nije vezan samo za tržište kriptovaluta već za sve ostale velike berze.

Ranije ovog meseca, nova decentralizovana berza, Synthetify, morala je prekinuti svoje poslovanje na neko vreme zbog loših podataka koje je dobila od Pyth Network-a, glavnog izvora informacija o vrednostima kriptovaluta u svetu.

Prethodni članak Šta je kriptootmica (cryptojacking)?
Naredni članak Tržište kriptovaluta u padu od -3,6 odsto, ali do podneva već ost...

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar