RIP Mirče Popesku (1980-2021)

RIP Mirče Popesku (1980-2021)

Vest o smtri kontraverznog Bitcoin milijardera Mirčea Popeskua (Mircea Popescu) potresla je kripto zajednicu. Kako prenose lokali mediji, Popesku se utopio u Kostariki, u toku jutarnjeg plivanja. Tri ženske osobe bliske njemu bile su prisutne na plaži kada je Popesku nestao ispod talasa. Sve tri su potvrdile njegovu smrt. Posle prošlonedeljne smrti Džona Mekefija (John McAfee) čuvenog IT stručnjaka i takođe kripto milijardera, ovo je još jedan težak udarac za čitavu kripto zajednicu.

Mirče Popesku bio je poznat široj javnosti po svom istančanom osećaju za biznis, pionirskim ulaganjima u Bitcoin i kontraverznom ponašanju. Ovaj lucidni čovek, koji je uživao da se oblači kao makro i bude u prisustvu žena obučenih kao prostitutke, bio je značajan član kripto zajednice. Njegovo kripto bogatstvo procenjeno je na 1 milion Bitcoina! Glasine kažu da njegova porodica nema pristup njegovom kripto novčaniku, što znači da je bogatstvo zauvek izgubljeno.

Upravo ovaj aspekt smrti Mirčea Popeskua najviše zabrinjava sve zaljubljenike u Bitcoin. Kada ovolika količina Bitcoina prosto nestane sa tržišta neminovne su negativne posledice po čitav kripto eko sistem. Još lošiju skliku dobijamo kada ovaj gubitak ukombinujemo sa količinom Bitcoina koje je posedovao pokojni Džon Mekefi, a koji su takođe zauvek izgubljeni.

Sa druge strane, bilo bi zgodno osvrnuti se na izjavu koju je svojevremeno dao Satoši Nakamoto (Satoshi Nakamoto), a koji kaže da "izgubljeni Bitcoin novčići samo povećavaju vrednost Bitcoin novčića koji su na tržištu". Posmatrajući ovu izjavu kroz prizmu zakona o ponudi i potražnji, nameće se zaključak da situacija i nije tako loša.

Ipak, ostaje gorak utisak nakon odlaska jedne od najznačajnijih "kripto" ličnosti našeg vremena. Mirče Popesku svojevremeno je prozvan "The Father of Bitcoin Toxicity" jer je bio jedan od prvih koji je osetio uzbuđenje koje daje trgovina kripto valutama.

RIP Mirče Popesku (1980-2021).

Prethodni članak Crackonosh: novi tip kripto virusa.
Naredni članak CYCE: Zelena kripto valuta.

Trenutno nema komentara!Ostavite Komentar